Львівські перевізники скасували пільговий проїзд

5197 0
Львівські перевізники, які обслуговують міські та приміські маршрути скасували пільговий проїзд із сьогоднішнього дня й до початку квітня. Відповідна інформація з’явилась на сайті ЛОО ВГО «Всеукраїнська Асоціація автомобільних перевізників».

«Держава не подбала про перевезення пільговиків. Верховна Рада України 24 грудня 2015 року проголосувала за прийняття Закону України «Про державний бюджет України на 2016 рік». Цей документ не передбачає коштів для відшкодування витрат від перевезення пільгових категорій громадян громадським транспортом», - йдеться в повідомленні.

За інформацією «Всеукраїнської Асоціації автомобільних перевізників» станом на кінець січня 2016 року, угоди на пільгові перевезення з автотранспортними підприємствами були відсутні й хто платитиме за проїзд пільгових категорій – невідомо.

Тож на конференції перевізників, було прийнято рішення, скасувати пільгові перевезення в межах Львівської області з 8 лютого до 1 квітня 2016 року. Безкоштовно будуть перевозити тільки учасників АТО та членів сімей загиблих воїнів.

Асоціація перевізників сподівається, що до початку квітня влада області вирішить дане питання.

Зрештою, у суботу, 6 лютого відбулась зустріч керівництва області із автомобільними перевізниками на приміських та міжміських маршрутках. На ній представники обох сторін обговорили питання компенсації проїзду у громадському транспорті.

Таким чином, за словами заступника голови Львівської ОДА Ірини Гримак, у Верховній Раді України вже зареєстрований законопроект, який передбачає виділення коштів на компенсацію за перевезення пільговиків. Для Львівщини у документі передбачено більше 87 мільйонів гривень.

Як розповіли в управлінні транспорту і зв’язку Львівської міськради, згідно з чинного законодавства пільгові категорії мають і надалі безкоштовний проїзд.

Додзвонитися до представників «Всеукраїнської Асоціації автомобільних перевізників» для детальнішого коментаря нам не вдалось.

Проте, за інформацією радіо "Львівська хвиля", частина перевізників сьогодні беруть кошти з пільгових категорій населення за проїзд, частина ж обслуговує безкоштовно.

Нагадаємо, що у Львові з 11 березня пільговики у львівських маршрутках можуть їздити безкоштовно тільки з 10:00 до 16:00 год

Розмовляла Мар’яна Федина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!