Київ

У Мінкульті показали наслідки безоплатного користування Києво-Печерською Лаврою УПЦ МП

874 0
Комісія МКІП сьогодні вперше потрапила у Києву-Печерську Лавру, і розпочала свою роботу.
Стан вивільненого приміщення Києво-Печерської Лаври. Фото: МКІП

Стан вивільненого приміщення Києво-Печерської Лаври. Фото: МКІП

Представники комісії поділилися світлинами того, що виявили на території заповідника.

«Наслідки безоплатного користування Лаврою представниками УПЦ МП. Комісія МКІП нарешті працює, хоч і не без перешкод», – прокоментували світлини в комісії.

МКІП складає заяву про злочин за статею про пошкодження об'єктів культурної спадщини.

«Фіксуємо заявою про злочин за ст. 298 ККУ «Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини», - йдеться в повідомленні відомства. 
 
Міністр культури Олександр Ткаченко уточнив, що представники УПЦ МП зруйнували кімнати корпусу № 112. Там розташований Книжковий склад, збудований у ІІ половині ХІХ століття. Комісія складає заяву про злочин за статею про пошкодження об’єктів культурної спадщини. 
 
 
Приміщення Книжкового складу опечатали. Воно в аварійному стані та непридатне для експлуатації, стверджує Ткаченко.
 

Слідчі проводять всі необхідні процесуальні дії від огляду приміщення до показів свідків.

 

Зазначимо, 14 січня 2019 року, як повідомляв тоді Національний заповідник "Києво-Печерська лавра", в цьому корпусі була пожежа.

Нагадаємо, 20 березня суд відхилив позов УПЦ МП, в якому представники організації вимагали залишити за ними будівлі Лаври. Тоді ж уряд визнав недійсним розпорядження Кабміну від 2013 року про передачу в безоплатне користування чоловічому монастирю УПЦ МП будівель і споруд на території заповідника. Управління майном Києво-Печерської Лаври перейшло до держави.
 
ТЕГИ: лавра

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!