У Міноборони розповіли, скільки жінок служать у ЗСУ

1221 0
Україна має сьогодні один з найвищих показників кількості жінок у Збройних силах серед країн-членів НАТО.
ФОТО: DEPOSITPHOTOS

ФОТО: DEPOSITPHOTOS

У Збройних силах України наразі працюють понад 50 тисяч жінок, з яких понад 5 тисяч перебувають на передовій.  Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на Другому саміті перших леді та джентльменів.

«Крім 38 тисяч жінок-військовослужбовців, у нас ще є жінки цивільні, які працюють у Збройних силах України. Тому загалом у нас понад 50 тисяч жінок у ЗСУ. На передовій сьогодні у нас понад 5 тисяч жінок», — сказала вона.

Читайте також: Уперше в історії ЗСУ для жінок створять уніфіковану військову форму

Зважаючи на ці цифри, зауважила вона, Україна має сьогодні один з найвищих показників кількості жінок у Збройних силах серед країн-членів НАТО.

Нагадаємо, що з 1 жовтня почне діяти нова система взяття жінок на військовий облік. Спершу з'явилася інформація про те, що жінкам, представницям 14 спеціальностей, можуть обмежити виїзд за кордон, однак представник ради комітету з питань верховенства права Національної асоціації адвокатів України Броніслав Тоцький у коментарі Tvoemisto.tv пояснив, що спеціального закону про обмеження виїзду за кордон немає.

Також зазначимо, що заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила про те, що інформація про мобілізацію жінок в Україні виявилася російським фейком.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!