У мобільному додатку «Дія» з’явиться електронне свідоцтво про народження

1479 0
Скоро Мінцифри запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному застосунку.

Кабінет Міністрів схвалив постанову, згідно з якою впроваджують цифрове свідоцтво про народження дітей віком до 14 років. Про це повідомляє пресслужба Кабміну.

«Раніше свідоцтво про народження було лише в паперовому вигляді. Відтепер документ також відображатиметься в мобільному застосунку «Дія» в обох батьків», – каже віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, разом зі свідоцтвом також відображатиметься і актуальна прописка дитини. Так, електронне свідоцтво про народження має таку ж юридичну силу, що й паперове.

Читайте також: В Україні запустили портал «Дія». Перелік держпослуг

Ухвалена постанова визначає порядок замовлення, формування, пред’явлення та встановлення достовірності е-свідоцтва про народження. Також постановою визначено можливість передавання цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.

Скоро Мінцифри запустить бета-тестування електронного свідоцтва про народження в мобільному застосунку «Дія».

Нагадаємо, що квартирну чергу на Львівщині для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, пропонують перенести у додаток «Дія». Львівщина може стати пілотною областю, де це реалізують.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!