У МОЗ заявили, що експрес-тести не є способом виявлення коронавірусу

3452 0
Єдиний спосіб визначити, чи хвора людина – ПЛР-діагностика.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

Міністр охорони здров'я Максим Степанов під час щоденного брифінгу сказав, що єдиним достовірним способом підтвердити, що людина хвора на коронавірус, є ПЛР-діагностика.

Читайте також: Чи варто бігти в аптеку за швидким тестом на коронавірус

Під час брифінгу Максима Степанова запитали, чому в Україні продовжують робити експрес-тести на коронавірус, якщо їхні результати сумнівні: є багато випадків, коли експрес-тест показав негативний результат, а ПЛР-тест підтвердив захворювання.

«Згідно зі стандартом тестування тестування, затвердженим МОЗ 9 квітня, єдиним джерелом встановлення діагнозу ковід-19 є ПЛР-тестування. У нас не введено тестування експрес-тестами. Але це не заборонено, тобто люди можуть це робити. Але єдиним джерелом є ПЛР-тестування», – відповів Максим Степанов.

Читайте також: На Львівщині зробили 24 тисячі експрес-тестів на коронавірус. Які результати

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що експрес-тести на коронавірус можна придбати в аптеках і зробити аналіз вдома самостійно. Додамо, що ціна експрес-тесту на коронавірус становить від 450 грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!