У МОЗ пояснили, яка ситуація з Covid-19 в Україні

1051 0
В Україні циркулює 12 підтипів штаму Covid-19 «Омікрон».
Фото умовне

Фото умовне

Станом на зараз в Україні  циркулює 12 підтипів штаму Covid-19 «Омікрон». Проте ситуація із вірусом в країні стабільна. Про це під час брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.  

За словами головного санлікаря, нині зайняті 5-7% ліжок, які були виділені для протидії Covid-19. Щотижня з ковідом госпіталізують близько 2500 пацієнтів. 

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

«Також продовжують реєструвати летальні випадки. 80% з них – це пацієнти, віком 60+. Майже всі не вакциновані», – зазначив він.

Крім того, 24 січня в Україні зареєстрували перший випадок зараження новим підвидом штаму коронавірусу Омікрон XBB.1.5, який ще називають «Кракен». Цей підвид наразі активно циркулює в Європі та США.

«Особливість його полягає в тому, що він дуже швидко поширюється, швидше ніж «Омікрон» звичайний, але немає вірогідних відомостей про те, що він може бути більш небезпечний», – пояснив лікар.

Нагадаємо, що в Україні доступна вакцина від коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років – спеціальна Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+. Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко, область отримала 3 тисячі доз цієї вакцини.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!