У мультфільмі «Мавка. Лісова пісня» показали рідкісну флору та фауну України

2678 0
Мультфільм вийшов на екрани 2 березня.
Фото: WWF

Фото: WWF

В Україні на екрани кінотеатрів вийшов мультфільм «Мавка. Лісова пісня». За основу героїв та локацій мультиплікатори взяли українську природу, зокрема, поліські ліси. Про це повідомили в органіації «WWF-Україна».

«Ще на етапі створення сценарію, наші експерти провели лекції та консультації про тварин та рослини з Червоної книги України для художників мультфільму. Також, щоб креативна команда майбутньої стрічки відчула атмосферу давніх лісів Полісся, ми супроводжували їх в експедиції у Полісся, зокрема, у Поліський природний заповідник та Поясківський заказник», – йдеться у повідомленні.

У мільтфільмі можна помітити 13 видів рідкісної флори та фауни Полісся, які занесені до Червоної книги України: рись євразійську, бурого ведмедя, чорного лелеку, зубра; метеликів Махаона та синявця Пилаона, а серед рослин: дзвоники Кладни, шафран Гейфелів, дрочок крилатий, нарцис вузьколистий, первоцвіт дрібний, підсніжник білосніжний та тис ягідний. 

Читайте також: Український фільм номінували на «Оскар»

«Ми раді, що у мільтфільмі одним з ключових мотивів є важливость та необхідність збереження природи, зокрема, недоторканих лісів і рідкісних видів тварин в Україні. А глибоке занурення команди у це питання дозволило відтворити українську природу з особливим трепетом та увагою», – зазначила керівниця комунікацій та маркетингу WWF-Україна Марія Максименкова. 

Показ мультфільму охопить країни Європи, зокрема, Францію, Італію, Румунію, Угорщину, Словаччину, Болгарію, Чехію,  Хорватію, Велику Британію, та Латинську Америку, Австралію, Нову Зеландію, Південну Корею та інші країни.

Нагадаємо, що режисерами повнометражного 3D-мультфільму є Олександра Рубан і Олег Маламуж. Головних героїв мультфільму озвучують Наталка Денисенко (Мавка), Артем Пивоваров (Лукаш), Олег Михайлюта (Дядько Лев), Олена Кравець (Килина), Юлія Саніна (Водяниця), Сергій Притула (Фрол, слуга Килини), Олег Скрипка (Той, що в скелі сидить) тощо.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!