У музеї у Нагуєвичах з’являться вулики з бджолами

1850 0
Туристи зможуть скуштувати мед.
ФОТО: PHOTO-MANDRY.COM.UA

ФОТО: PHOTO-MANDRY.COM.UA

У музеї в Нагуєвичах на старовинних дубах з’являться вулики із 150 бджолиними сім’ями. Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор Державного історико-культурного заповіднику «Нагуєвичі» Богдан Лазорак.

«Музей Івана Франка в Нагуєвичах запускає нову опцію пов'язану із бойківськими традиціями бджільництва. Мирослав Низовий та його пасіка із 150 бджолиних сімей відтепер пропонуватимуть туристам гарну реабілітацію в умовах боротьби із вірусом», – написав він.

Читайте також: Від Франка до Ступки. Хто з відомих львів’ян цього року відзначає ювілей

За словами керівника парку, вулики розмістять на висоті три метри на старовинних дубах.

Нагадаємо, цього року у музеї Івана Франка у Нагуєвичах висадили алею із 200 ялин і почали розширювати науково-дослідний простір. Виставковий простір планують відкрити до 105-х роковин смерті Івана Франка 28 травня.

Також музей у Нагуєвичах отримав три цінні видання ХХ століття, їх незабаром експонуватимуть у Державному історико-культурному заповіднику.

Довідка

Музей і простір заповідника Нагуєвичі, до якого входять Садиба Франка, Літературно-меморіальний музей Івана Франка, галявина казок і простір природнього парку, є одним із найдавніших. На місці алеї колись був відомий «дуб Франка», який до цього часу не зберігся.

Літературно-меморіальний музей збудували ще у радянський час у 1986-му році. Тут відкрили підземелля музею разом з польськими партнерами, де розмістили понад 150 портретів присвячених родині Франка, посмертну маску Франка, вишиванку з Америки, яка належала його племіннику. Музей знаходиться у селі Нагуєвичі Дрогобицього району. Вартість квитка для дорослого становить 50 грн, а для дітей – 20 грн.

Фото: Богдан Лазорак


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!