Як каратимуть за порушення карантину

6176 0
Перевіряти дотримання правил мають правоохоронні органи.
Фото: Tvoemisto.tv

Фото: Tvoemisto.tv

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко заявив сьогодні, 12 березня, в ефірі Громадського про те, що на порушників карантину чекають штрафи.

Читайте також: Закриті школи і скасовані рейси. Усе, що треба знати про карантин у Львові і Україні

За його словами, правоохоронні органи можуть проводити рейди для перевірки дотримання вимог Кабміну щодо карантинних обмежувальних заходів.

«Порушників притягуватимуть до відповідальності. Ідеться, звісно, про посадових осіб або відповідальних за суб’єкти господарської діяльності», – каже Іван Варченко.

Дії правоохоронних органів, за його словами, регулюються статтею 325 ККУ про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням. Санкція статті передбачає штраф або обмеження волі на термін до трьох років. А у разі тяжких наслідків, порушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

«Ми перш за все говоримо про людську відповідальність. Просимо кожного та кожну розуміти, що за вашими діями чи бездіяльністю стоїть життя і здоров’я громадян», – говорить радник міністра.

Читайте також: Чому карантин у Львові запровадили саме зараз

Він додає, що також є стаття 137, що встановлює відповідальність і обов’язки громадян щодо охорони життя і здоров’я дітей. Її санкції також передбачають великі штрафи і до п’яти років ув’язнення».

Tvoemisto.tv звернулось за коментарями до Патрульної поліції Львівської області і до ГУ Нацполіції у Львівській області. Ми запитали, чи отримували львівські правоохоронці якісь інструкції та чи мають алгоритм дій на випадок масового скупчення людей під час карантину. І в патрульній поліції, і в ГУ Нацполіції Львівщини сказали, що чекають на роз'яснення від Міністерства.

Читайте також: Які події у Львові скасовують чи переносять через карантин. Оновлюється

Нагадаємо, від сьогодні, 12 березня, в Україні діє тритижневий карантин, що, серед іншого, забороняє зібрання людей у кількості понад 200. Також рекомендовано перенести або скасувати розважальні та інші заходи.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!