У Національному музеї імені Шептицького у Львові переобрали директора

1549 0
Між двома кандидатами – Остапом Лозинським та Ігорем Кожаном – перевагу надали останньому.
Фото: afisha.lviv

Фото: afisha.lviv

Учора, 29 червня, у Національному музеї ім. Андрея Шептицького переобрали директора. Ним став 68-річний Ігор Кожан, який очолює музей з 2006 року.

Читайте також: Має стати брендом Львова. Художник про унікальність Національного музею митрополита Шептицького

З Ігорем Кожаном, відповідно до закону, мають підписати контракт на п’ять років.

Загалом, претендентів на посаду директора Національного музею ім. Андрея Шептицького було двоє: Ігор Кожан та 38-річний львівський художник, іконописець, викладач та куратор Остап Лозинський. Свого часу він був завідувачем сектору виставково-експозиційної роботи у Національному музеї та є головою Асоціації музеїв та галерей Львова.

Як зазначила Тvoemisto.tv співачка, громадська діячка, членкиня конкурсної комісії Соломія Чубай, презентація Остапа Лозинського була набагато кращою, адже націлена на майбутнє.

«Презентація Остапа Лозинського була націлена на вирішення проблем і майбутнього. А в Ігоря Кожана було те, що він за 18 років так і не реалізував, але зараз це хоче дуже зробити. Гадаю, Ігор Кожан отримав перемогу, бо зі всіма домовився. Було враження, що вони всі між собою домовились… Вони не хочуть майбутнє музею…», – прокоментувала Соломія Чубай.

Читайте також: У Львові відкрили Музей модернізму. Фоторепортаж

Нагадаємо, 11 березня 2020 р. відбулось перше засідання конкурсної комісії, яка допустила до конкурсу двох кандидатів. Сам конкурс мав відбутись 17 березня 2020 р. Проте через пандемію його скасували. Міністерство культури на інформаційної політики України наказом від 14 червня 2021 р. №270-к відновило проведення конкурсних доборів, з урахуванням етапів їх призупинення.

Довідково

Ігор Кожан – заслужений працівник культури України. Працює у музеї із 1988 року, очолив установу у 2006 р. Серед документів, що подав конкурсній комісії Ігор Кожан, є низка листів на його підтримку та рекомендаційних листів від низки навчальних закладів, Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького, низки українських музеїв тощо.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!