У Національному природному парку на Львівщині незаконно вирубували дерева

822 0
Директорів господарств звинувачують у перевищенні службових повноважень.
Фото умовне

Фото умовне

Двоє директорів державних лісових господарств на Львівщині незаконно дозволили вирубку дерев на територіях природно-заповідного фонду Національного природного парку «Бойківщина». Про це повідомило Державне бюро розслідувань.

«Встановлено, що посадовці видали дозволи попри те, що на таких землях рубки можуть відбуватися лише після погодження з Міністерством екології та природних ресурсів із дотриманням відповідних лімітів, а також з дозволу Львівської ОДА», – зазначили у повідомленні.

Окрім цього, ДБР встановило факт незаконної зрубки 465 дерев в ДП «Турківське лісове господарство», що завдало державі збитків на понад 2 мільйони гривень.

Читайте також: На Львівщині зрубали дерев на понад 200 тисяч грн. Поліція шукає винних

В обох випадках директорів господарств звинувачують у перевищенні службових повноважень (ч.1, ч.3 ст. 365 ККУ). За цією статтею їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 5 років. 

Нагадаємо, що 9 червня у Львівській області державна служба нарахувала збитків на суму 257 тисяч грн через незаконну вирубку дерев в межах об’єкту природно-заповідного фонду.

________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!