Політична реклама

У неділю у Львові відкриють Рік Тараса Шевченка

1377 0
У неділю, 2 березня, о 14:00 год. на проспекті Т. Шевченка поблизу Української книгарні наукового Товариства імені Тараса Шевченка буде проведенo загальноміськy акцію «Відкриття року Т. Г. Шевченка у Львові».

Ідеї проекту народжувались у культурному середовищі міста спільно з управлінням культури та управлінням освіти Львівської міської ради, повідомляє прес-служба Львівської мерії.

Розпочнеться рік Шевченка з відкриття символічної таблички «Проспект академіка Тараса Шевченка». Така ідея полягає у тому, щоб розширити стереотипне сприйняття Шевченка, як кріпака, селянина і нагадати, що він був визнаним генієм у малярстві та мав звання академіка Петербурзької Академії мистецтв. Ця табличка є символічним культурним актом і не означає перейменування проспекту зазначили організатори.

Також від книгарні НТШ розпочнеться живий ланцюг, по якому учні львівських шкіл передадуть «Кобзар» від «Проспекту академіка Тараса Шевченка» до його пам’ятника на проспекті Свободи. Діти подарують перехожим «захалявні книжечки» з віршами Тараса Шевченка, а також зі сцени Євромайдану усі разом зачитають вірші поета українською та багатьма іншими мовами світу.

Нагадаємо, що урочисті заходи присвячені 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка об’єднані у проект «Шевченко Real» та триватимуть до кінця року і включатимуть різні події у всіх районах міста.  

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!