Витинанки львівської майстрині Дарії Альошкіної покажуть у німецькому Гамбурзі

1803 0
Витинанки виставлять у головному храмі Святого Петра, що у Гамбурзі.
Фото: Дарія Альошкіна

Фото: Дарія Альошкіна

З 22 січня до 28 лютого у німецькому місті Гамбур пройде виставка художніх робіт «Витинанки» львівської мисткині та художниці Дарії Альошкіної, повідомляє сама майстриня.

Витинанки покажуть у головному храмі Святого Петра.

Читайте також: Як на різдвяні свята зробити витинанку своїми руками. Поради від Дарії Альошкіної

Дарія Альошкіна не лише розвинула давнє українське ремесло витинанки, а й перетворила його на сучасний вид мистецтва та подарувала світові.

Витинанка – дуже давній вид ужиткового мистецтва, який з’явився ще з часів виникнення паперу. В Україні витинанки були розповсюджені наприкінці XIX ст. на Поділлі, Подніпров’ї, Прикарпатті.

Читайте також: (Не)пересічні львів’яни. Мисткиня витинанок

Дарія Альошкіна створює витинанки трьома техніками: руками (вириванка), вирізання ножицями та спеціальним ножем. Зазвичай, працює ножем. Інструмент подібний на скальпель із змінними лезами.

Створеними витинанками можна прикрасити вдома ялинку, дідух чи люстру.

Нагадаємо, що >Tvoemisto.tv навідалось до мисткині в майстерню, аби дізнатися, як створити своїми руками автентичну прикрасу з паперу до різдвяних свят. Про це читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!