У одному зі львівських парків облаштували сенсорну стежку для дітей

1509 0
Уже найближчим часом стежку зможуть випробувати маленькі відвідувачі парку.
Фото: Львів.містобудування

Фото: Львів.містобудування

У Скнилівському парку створюють сенсорну стежку для дітей віком до п’яти років. Про це повідомили у департаменті містобудування ЛМР. 

«Більшу частину роботи вже виконано. Доріжка розташована біля дитячого майданчика та інтегрована в алею парку. Використані матеріали включають геотекстиль та дерев'яні бруси. Стежка складатиметься з чотирьох секторів загальною площею 27 кв. м. Кожна ділянка буде заповнена різними матеріалами, такими як річкове каміння, дрібний відсів, керамзит та пісок. Це дозволить дітям не лише гратися, але й пізнавати світ довкола», – йдеться в повідомленні.

Сенсорні стежки сприяють розвитку тактильного сприйняття, знімають втому та стимулюють організм, розвиваючи дрібну моторику. Вони також є ефективною профілактикою плоскостопості. Ідея створити таку стежку належить фахівцеві з ландшафтного дизайну ДП «Скнилів-парк» Ірині Лукасевич. 

Читайте також: Де у Львові найновіші дитячі майданчики. Перелік

Молодші діти часто гралися річковим камінням у квітниках через відсутність пісочниці у парку. Тому разом з ландшафтним дизайнером працівники парку розробили спеціальний проєкт під назвою «Сенсорна стежка для найменших», поєднавши природні та штучні компоненти. Уже найближчим часом стежку зможуть випробувати маленькі відвідувачі парку.

Нагадаємо, що три дитячі майданчики з’явились у Львові за час повномасштабного вторгнення, здебільшого, завдяки благодійникам.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!