У пам'ятці на Коперника, де хочуть відновити Пасаж Міколяша, облаштують кафе-бар

2004 0
Кафе-бар облаштують на другому поверсі в історичному будинку.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Виконавчий комітет Львова погодив реставрацію пам’ятки архітектури на вул. М. Коперника,1, а саме перепланування приміщень другого поверху під кафе-бар. 

Другий поверх пам'ятки, де планують кафе

Відповідні містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва на реставрацію надали ТзОВ «Діаніум Трейдінг Ко. Лімітед». 

Тут мають облаштувати кафе на 46 посадкових місць.

ТзОВ «Діаніум Трейдінг Ко. Лімітед» зарестроване 1999 року. Власниками підприємства є Леся Іонова та Андрій Іонов. 

Цей будинок був побудований для приміщення аптеки у 1892 році на кошти Кароля Міколяша, сина чеського підприємця Петра Міколяша, за проектом архітектора Яна Шульца. На зламі ХІХ і ХХ століть в подвір'ї кам'яниці побудували архітектурний ансамбль будівель у стилі сецесії відомий під назвою Пасаж Міколяша. 

У Львові вже кілька років говорять про відновлення Пасажу Міколяша. Це питання знову виносили на засідання виконкому, але вирішили спершу обговорити проєкт із мешканцями. 

Нині інвестор пропонує відтворити фрагмент втраченої будівлі пасажу «Міколяша», там планують відкрити магазини та офісні приміщення. Будувати планує підприємство «Албіс Компані» Кіпрського товариства з обмеженою відповідальністю «Діаніум Трейдінг Ко. Лімітед». Проєкт розробили на основі архівних матеріалів.

Водночас деякі мешканці виступили проти будівництва на цій території. Вони кажуть, що під час будівельних робіт можуть постраждати кам'яниці, які поруч.

Христина Гоголь



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!