Київ

У парках та скверах Києва встановлюють мішки для поливу дерев

441 0
Це рішення заощаджує до 65% води порівняно зі звичайним поливом
Фото: Олександр Возний/Facebook

Фото: Олександр Возний/Facebook

У парках та скверах Києва встановлюють мішки для поливу молодих дерев. Про це повідомив директор департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Він пояснює, що така технологія активно використовується в Європі вже досить давно. Біля молодих дерев, які особливо потребують вчасного поливу, прикріплюються спеціальні мішки, наповнені водою.

«Зроблені ці торби з матеріалу, який дуже повільно віддає вологу, а отже коріння дерев отримують повільне, але регулярне зволоження», — пояснив Возний.

Минулого року такі мішки вже встановлювали у рамках пілотного проєкту і результати перевершили всі очікування.

За словами Возного дерева з цими торбинками демонструють кращий ріст, у них яскравіше листя та загалом вони мають більш здоровий вигляд. Це рішення заощаджує до 65% води порівняно зі звичайним поливом. Завдяки спеціальному матеріалу, вода в торбинках не перегрівається та забезпечує деревам оптимальну температуру поливу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!