У Парку культури демонтують атракціон «Орбіта»

1305 0
Вартість цього атракціону зараз оцінили у 54500 гривень.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Парку культури у Львові списали 35-річний атракціон «Орбіта». Учора, 28 січня, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про списання із балансу ЛКП «Львівський центральний парк культури і відпочинку імені Б. Хмельницького» атракціону «Орбіта».

Атракціон «Орбіта» ввели в експлуатацію в Парку культури ще у 1986 році. Втім, як повідомляла  Tvoemisto.tv раніше речниця Парку культури Ірина Вовк керівництво ініціювало демонтаж, бо вирішило, що він може бути небезпечним.

«Орбіта» минулого сезону була, але ми списали її у зв’язку з тим, що атракціон працює вже кілька десятків років. Наші техніки прийняли рішення, що він вже не може бути безпечним на 100%», – каже вона.

Наступного сезону, який почнеться приблизно у квітні, «Орбіта» вже не працюватиме, каже Ірина. Однак, у Парку сподіваються, що зможуть відновити роботу автодрому, якщо встигнуть з ремонтом.

 «Ми хочемо придбати безпечний атракціон з гарантією і протестований, але це коштує дуже дорого. Через карантинні обмеження і зменшення потоку відвідувачів Парку зібрати потрібну суму нам не вдалося», – додала Ірина Вовк.

У Парку наразі не думали над тим, який саме атракціон можна поставити на місце «Орбіти», але мріють про велике колесо огляду, на яке ціна зростає щороку. Зокрема, минулого року такий атракціон міг коштувати 70 тисяч євро, а цього року вже близько 100 тисяч євро.

Фото: У Парку культури Львова демонтують атракціон, якому майже 40 років. Фото

У рішенні виконкому«Орбіту» оцінили у 54 500 гривень.

«Орбіта» – екстремальний радянський атракціон, який розробили ще у 70-х роках, а в експлуатацію ввели у 1986 році. З 2014 року в Парку культури встановили кілька нових атракціонів, зокрема «Летючу мишу», який з’явився на місці зношеного «Дзвіночка». Також там встановили «Дитячу вежу падіння» і «Обертальні чашки».    

Нагадаємо, що у 2018 році виконавчий комітет Львівської міської ради вирішив списати з балансу Парку культуру імені Богдана Хмельницького атракціон «Сюрприз», 1979 року виготовлення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!