У перший день Паралімпіади-2022 Україна виборола сім медалей

4192 0
Під час розіграшу першого комплекту медалей «золото» отримала американка українського походження.
Фото: Тwitter Рaralympics

Фото: Тwitter Рaralympics

У перший день Паралімпіади-2022 українські спортсмени здобули одразу сім медалей. Усі нагороди в одній дисципліні – парабіатлон, пише «Суспільне».

Перший день Паралімпіади-2022 складався зі спринтерських гонок. Участь у них брали спортсмени усіх трьох класів: сидячи, стоячи та з порушеннями зору. Перший комплект медалей розігрували у сидячому класі серед жінок. У ньому 19-річна українка Анастасія Лалетіна фінішувала десятою. «Золото» виграла американка українського походження Оксана Мастерс, вона народилась у Хмельницькому.

Українці здобули нагороди у наступних трьох спринтах. Так результати України у перший день парабіатлону на Паралімпіаді-2022 стали такими:

«Золото» – Григорій Вовчинський (спринт, стоячи, чоловіки), Оксана Шишкова (спринт, порушення зору, жінки), Віталій Лук'яненко (спринт, порушення зору, чоловіки)

«Срібло» – Тарас Радь (спринт, сидячи, чоловіки), Людмила Ляшенко (спринт, стоячи, жінки), Олександр Казік (спринт, порушення зору, чоловіки)

«Бронза» – Дмитро Суярко (спринт, порушення зору, чоловіки)

Нагадаємо, що 4 березня у Китаї в Пекіні почалась Паралімпіада-2022. У ній беруть участь у складі збірної України – 29 спортсменів. Це 20 спортсменів-паралімпійців та дев’ять спортсменів-гайдів. Вони змагатимуться у двох видах спорту – біатлоні та лижних перегонах. Російських та білоруських спортсменів від участі у зимових Паралімпійських іграх усунули через початок повномасштабної війни Росії в Україні.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!