У платіжках за комунальні послуги перестануть вказувати пільги

17359 2
Натомість банк присилатиме sms-повідомлення із сумою пільги.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

У листопаді люди, які мають пільги, отримають платіжки за жовтень без урахування пільг – із вказаною повною сумою. Про це сказав заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко, пише Укрінформ.

«Паралельно із цим відповідні кошти будуть перераховуватися або на їхній обліковий запис в Ощадному банку, або в іншому банку чи «Укрпошту», якщо вони виявили бажання і звернулися до органу соцзахисту щодо отримання відповідних виплат у готівковій формі», – каже Віталій Музиченко.

Читайте також: Із жовтня в Україні субсидії виплачуватимуть «живими» грошима. Як отримати

Пільговик, який надав інформацію про номер мобільного телефону, щомісячно отримуватиме від банку sms-повідомлення про суму пільги і те, яким чином відбулися взаєморозрахунки між банком і постачальниками послуг.

«Ці соціальні гарантії базуються на тому, що частину платежу оплачує держава у вигляді пільги або субсидії, частину платежу оплачує споживач. Тому пільговик, який отримує кошти готівкою, має самостійно забезпечити оплату комунальних послуг з урахуванням розміру пільги, яку він отримав у готівковому вигляді», – додає урядовець.

Додамо, новий закон про житлово-комунальні послуги, що передбачає перехід на монетизацію субсидій і пільг у 2019 році, набув чинності торік.


Читайте також:
8 Листопада, 2019 16:30
гість Кому пільговик має надати номер телефону? Кореспонденти пишіть нормально!
8 Листопада, 2019 08:29
666 ... "субсидію" спочатку покладуть на "обліковий запис" , щоби субсидіанти перекладали її(субсидію) на рахунки надавачів послуг ... що вони "перекладуть" побачимо вже незабаром ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!