У поліції назвали шість причин, через які на Львівщині стаються ДТП

1717 0
Кількість автопригод від початку року зменшилася більше ніж на чверть у порівнянні з аналогічним періодом торік.
Фото: Патрульна поліція

Фото: Патрульна поліція

Від початку року на Львівщині відбулося майже 6,5 тисяч автопригод. У порівнянні з аналогічним період минулого року ця цифра зменшилася на понад 25%. У патрульній поліції Львівщини назвали шість основних причин, через які стаються дорожньо-транспортні пригоди.

Джерело: відповідь на запит Tvoemisto.tv, Патрульна поліція у Львівській області у Facebook

Так, серед найпоширеніших причин ДТП:

  • порушення правил маневрування;
  • перевищення безпечної швидкості;
  • порушення правил проїзду перехресть;
  • виїзд на зустрічну смугу;
  • невиконання вимог сигналів регулювання;
  • керування автомобілем в нетверезому стані.

 

Читайте також: На трасі Львів – Луцьк сталася смертельна ДТП, рух транспорту ускладнено

За інформацією патрульних, упродовж січня-вересня на території Львівської області задокументували 6441 ДТП. З них 1262 – з постраждалими, у яких травмувалося 1704 осіб та 165 людей загинуло.

Зокрема, упродовж вересня – початку жовтня цього року на дорогах Львівщини трапилося 994 ДТП, з них 169 – з потерпілими та 16 – з загиблими. Водночас місяцем раніше, у серпні, кількість аварій була меншою – 818, але більше сталося з потерпілими та загиблими – 177 та 17 відповідно. У поліції зазначають, що усі ці аварії сталися за участі водіїв, які перебували алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, що знижує увагу та швидкість реакції. 

Юлія Осим

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!