У Польщі може з’явитися вулиця Героїв Майдану

1553 0
У понеділок, 22 лютого, польські активісти, політики та громадські діячі передадуть до місцевої влади Варшави пропозицію про присвоєння одній з вулиць польської столиці імені Героїв Майдану.
фото: thetrip.com.ua

фото: thetrip.com.ua

Польські активісти прагнуть, би ім’я Героїв Майдану носила вулиця, прилегла до скверу імені Тараса Шевченка. Про це повідомляє Польське радіо.

«Ми, мешканці Варшави, що нижче підписалися, вважаємо, що варто віддати честь стійкості духу та самовідданості сотень тисяч українців і громадян інших країн, які їх підтримували, в тому числі й поляків, які в листопаді 2013 року вийшли на вулиці Києва, почавши непохитну боротьбу за вільну і проєвропейську Україну», - йдеться в заяві.

Серед ініціаторів надання вулиці імені Героїв Майдану – директор фонду Польсько-української співпраці PAUCI Ян Пєкло, депутати Сейму Польщі Малгожата Ґосєвська та Марцін Свєнціцький, польська акторка українського походження Вероніка Марчук, лідер «Політичної критики» Славомір Сєраковський, фонд «Відкритий діалог».

Нагадаємо, цими вихідними, у Львові вшановували другу річницю трагічних подій Революції Гідності та загибелі Небесної Сотні. В рамках заходу відбулась тиха хода і віче біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Читайте також: На польському плакаті Львів зобразили частиною Польщі. Деталі

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!