У Польщі підпалили машини швидкої, що були призначені для госпіталів в Україні

3038 0
Одна з карет швидкої згоріла повністю, інша – серйозно пошкоджена.
Фото: Fundacja Moc Przyszłości

Фото: Fundacja Moc Przyszłości

У Польському Радлові підпалили машини швидкої, що мали відправлятися як гуманітарна допомога лікарням України. Ці автомобілі мали відправити для українських прифронтових госпіталів на Харківщині та Сумщині. 

Джерело: телеканал TVN24, hromadske

Інцидент трапився 2 березня, близько 23:00 за Києвом, перед будівлею адміністрації міста Радлува. Одна з карет швидкої згоріла повністю, інша – серйозно пошкоджена.

Поліція вже затримала підозрюваного в підпалі завдяки записам камер відеоспостереження. Ним виявився місцевий мешканець, якого  вже притягували до відповідальності у 2019-му за подібний злочин. 

Зазначимо, що загалом в Україну мали доставити десять авто – шість санітарних і чотири пікапи. Після інциденту кількість скоротилася до чотирьох карет швидкої допомоги та двох пікапів. Друга частина транспорту, а це дві вантажівки з медичним обладнанням, не постраждали і також поїхали в Україну.

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!