У помешканнях львів’ян безкоштовно встановлять 10 тис. лічильників води

2783 0
Прилади обліку холодної і гарячої води буде встановлено тим споживачам, яким, відповідно до законодавства, призначено субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.
фото: www.varianty.net

фото: www.varianty.net

Відповідне рішення сьогодні, 10-го лютого, затвердив виконавчий комітет Львівської міської ради.

Як інформує прес-служба ЛМР, це рішення зумовлено тим, що держава не відшкодовує повної оплати за холодну і гарячу воду, відповідно до встановлених норм. До прикладу, якщо соціальна норма гарячої води на одну особу в місяць становить 5,4 м³, то держава відшкодовує мешканцю з субсидією вартість лише за 1,6 м³. До листопада 2016-го року різницю виплачував мешканець. Зараз, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів, різницю мають відшкодовувати з місцевого бюджету. «Відповідно до проведених підрахунків, це 2 млн 460 тис. грн в місяць. Тому було прийнято рішення встановити прилади обліку холодної і гарячої води тим мешканцям, які, маючи субсидії, не мають обліку», – розповів в.о. начальника управління інженерного господарства ЛМР Олександр Одинець.

За словами директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергія Бабака, потрібно встановити приблизно 10 тис. приладів обліку. «Це дозволить мешканцям економити споживання холодної та гарячої води, а органам місцевого самоврядування відшкодовувати оплату за реально спожиту холодну та гарячу воду», – додав він.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!