У понеділок Львів проведе в останню дорогу захисника Юрія Кінаша

3686 0
Похорон розпочнеться об 11.00.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

У понеділок, 6 листопада, у Львові попрощаються з військовослужбовцем Юрієм Кінашем, який загинув, захищаючи Україну. Про деталі поховання розповіли у Львівській міській раді.

Чин похорону військовослужбовця розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Юрій Кінаш («Вікінг») 

(26.09.1989-29.12.2022) Львів’янин.

Навчався у Львівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №43 Львівської міської ради Львівської області. У 2007 році закінчив Львівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Здобув вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка» за спеціальністю «Інформаційні управляючі системи та технології», у 2012 році отримав кваліфікацію магістра з комп’ютерних наук.

Завершив військову підготовку у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного за програмою офіцерів запасу. У 2011 році Юрію Кінашу було присвоєно звання «молодший лейтенант».

У мирний час займався приватним підприємництвом, виконував електромонтажні роботи. Був учасником команди фестивалю української середньовічної культури «ТуСтань!». Захоплювався альпінізмом, спортивним орієнтуванням, плаванням на байдарках, напівмарафонами та пішохідним туризмом в Туреччині і Греції.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Під час проходження служби здобув звання «лейтенант».

За особисту мужність був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «За досягнення у військовій службі» I-го ступеня.

У Юрія Кінаша залишилися батьки, вітчим, сестра, племінниця та кохана дівчина.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!