Україна

У Повітряних силах пояснили, чому росіяни атакують ракетами «Циркон»

905 0
Таким чином можуть перевіряти українську систему ППО.
Ракета "Циркон"

Ракета "Циркон"

Застосовуючи гіперзвукові ракети «Циркон», росія може мати дефіцит інших видів ракет. Таким чином можуть перевіряти українську систему ППО. Про це повідомив речник Повітряних Сил України Ілля Євлаш в етері Радіо Свобода («Свобода.Ранок»).

Наразі у науково-дослідному експертному центрі встановлюють, чи дійсно росія застосувала «Циркон» під час останніх ракетних атак по Україні.

«Те, що вони їх застосовують, найімовірніше, свідчить про те, що в них вже є дефіцит зброї, інакше вони б їх не використовували. Взагалі цей тип ракет є протикорабельним, і він застосовується лише в окремих випадках, використовують різні пускові установки, типу «Бастіон», «Бал». Однак ми можемо сказати про те, що, якби в них, наприклад, було достатньо іншого типу ракет – крилатих ракет «Калібрів», «Іскандерів», інших ракет – вони б застосовували їх... Це досить складна ракета, досить дорога, досить потужна… В тому числі це може бути як і певний експеримент – перевірити нашу систему ППО, де, що і як захищено, що як прикрито, аби в подальшому вже використовувати це під час планування їхніх наступних повітряних атак», – зазначив Ілля Євлаш.

Читайте також: Росіяни двічі били по Києву ракетами «Циркон»

Нагадаємо, що зранку 25 березня росіяни випустили по Києву балістичні ракети «Циркон». Це була вже третя атака РФ на Київ за останні 5 днів.

Для довідки

Гіперзвукова крилата ракета «Циркон» – це протикорабельна ракета з повітряно-ракетним двигуном, що здатна маневрувати. Призначена для ураження кораблів (фрегатів, авіаносців) та наземних об’єктів.

За даними росЗМІ, цій ракеті «аналогів немає», оскільки  і швидкість, і висоту, і дальність Циркону неспроможні зафіксувати жодні системи ПРО. Ракета Циркон – це нібито гіперзвукова ракета, яка, відповідно до заяви Путіна, має дальність польоту понад 1 тис. км та розвиває швидкість до 9 Маха (3 км/с).

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!