У прокуратурі Львівщини розповіли деталі затримання шістьох патрульних

2213 0
Поліцейським оголосили підозру у вбивстві з необережності та несвоєчасному наданні домедичної допомоги.
Фото: сторінка Ігоря Зінкевича у "Фейсбук"

Фото: сторінка Ігоря Зінкевича у "Фейсбук"

Шістьох патрульних поліцейських, яким у середу, 9 травня, оголосили підозру у вбивстві з необережності, звинувачують у перевищенні службових обов’язків та ненаданні своєчасної домедичної допомоги. Про це на брифінгу розповіла заступниця прокурора Львівської області Галина Борейко.

«Два екіпажі прибули на місце події та застосували фізичну силу проти особи. У результаті події настала смерть людини. Поліцейські прибули без підстав про вчинення правопорушення, бо відповідних повідомлень не було. Підстав для обшуку також не було, вони застосували фізичну силу без причин, перевищивши повноваження», – сказала вона.

За її словами, руки загиблого патрульні затягнули пластиковими затяжками, а коли він проковтнув пакет з невідомою речовиною і почав задихатись, вони не надали своєчасної домедичної допомоги. Коли ж вони почали надавати таку допомогу, поліцейські порушили певні правила: не зняли із рук загиблого затяжки та не звільнили його від одягу.

Галина Берейко додала, що причиною смерті 22-річного хлопця стало удушення пакетом, який він поклав до рота. За результатами експертизи стало відомо, що в пакеті знаходилося 2,3 г канабісу.

Читайте також: Читайте також: У Львові патрульного звільнили з роботи і позбавили прав за нетверезе водіння

Наразі триває досудове розслідування та збираються докази у справі. Нагадаємо, 9 лютого патрульні під час відпрацювання лотерейних закладів в одному з них виявили у хлопця пакет з невідомою речовиною. 22-річний львів’янин поклав його до рота і спробував піти. Патрульні затримали його і вмовляли виплюнути пакет, однак хлопець ковтнув його, після чого знепритомнів та помер. У середу, 9 травня патрульним оголосили підозру у вбивстві із необережності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!