По всій Україні обшукують секту «Аллатри». Вона діє також у Львові

8089 0
У Львові функціонує філія цієї начебто міжнародної організації.
Фото: Цензор нет

Фото: Цензор нет

У середу, 1 листопада, Служба безпеки та Національна поліція проводять обшуки у секті «Аллатри» по всій Україні.

«Сьогодні СБУ та Національна поліція проводять масові обшуки по всій Україні у сектантів з «Аллатри». Ця псевдорелігійна організація працювала в інтересах країни-агресора та систематично просувала кремлівські наративи у нашому суспільстві. Подробиці обшуків поки не повідомляють», написали в «УП» з посиланням на джерела в правоохоронних органах. 

У коментарі Tvoemisto.tv речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська зазначила, що у Львові та області обшуки не проводять. Справа у тому, що юридично філія секти у Львові зареєстрована, проте фізично там нікого немає.

«АллатРа» у Львові

«АллатРа» – це заснований у 2011 році в Україні нібито міжнародний громадський рух, який «розглядається як новітній релігійний рух та окультна секта». Активність учасників проєктів організації спостерігається начебто у більшості країн світу. Засновниками руху є лікар з Макіївки, що на Донеччині, Ігор Данилов та донеччанка Галина Яблочкіна.

Зауважимо, що рух «АллатРа» неодноразово критикували за проросійські погляди. Водночас 8 серпня 2023 року генпрокуратура рф визнала його діяльність небажаною в росії. 

«АллатРа ТБ Львів» позиціонує себе як міжнародне інтернет-телебачення, де є сюжети про пізнання себе та нібито відверті діалоги. Їхній профіль у Facebook назбирав 3,6 тис. підписників та 3,1 тис. вподобань. Вони активно ведуть свою сторінку, публікуючи щодня різні дописи та повідомляють, що відвідують заходи у місті. У своїх публікаціях сектанти часто пишуть про кліматичні зміни, Америку на межі загибелі, псевдосамопізнання та компрометують Християнство, Іслам та інші світові релігії. Такий контент вони перепубліковують і на інших регіональних сторінках секти у Facebook (наприклад, у Чернівцях, Тернополі, Кропивницькому, Харкові).

Окрім цього, у Львові, на вулиці Гетьмана Мазепи, 36, зареєстровано «Представництво міжнародного громадського руху «АллатРа» як філію громадської спілки «Міжнародного громадського руху «АллатРа». Воно функціонує і дотепер, а його керівником є Мирослав Грет. Він також зазначений як засновник приватного підприємства «Home», яке зареєстроване як агенство нерухомості та займаться організацією конгресів і торговельних виставок, а також оптовою торгівлею зерном, необробленим тютюном, насінням і кормами для тварин.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!