У пунктах пропуску на західному кордоні запрацювала єЧерга. Як записатись

1769 0
Цього тижня вже запрацювала реєстрація до «єЧерги» для вантажного автотранспорту в 16 пунктах пропуску.
Умовне фото

Умовне фото

У пунктах пропуску з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Молдовою запрацювала система єЧерга. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Проєкт впроваджуватиметься поетапно. Цього тижня вже запрацювала реєстрація до єЧерги для вантажного автотранспорту в 16 пунктах пропуску через державний кордон. Для автобусів запис буде доступний попередньо з липня, а для легкових автомобілів – з серпня цього року», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У пунктах пропуску на Львівщині облаштують пункти для відстою та створять е-чергу на кордоні

Послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок доступна на сайті echerha.gov.ua або у мобільному застосунку єЧерга. Послугою можуть скористатися водії вантажівок, які планують перетинати кордон в наступних пунктах пропуску: «Ягодин – Дорогуськ», «Рава-Руська – Хребенне», «Краківець – Корчова», «Шегині – Медика», «Устилуг – Зосин», «Нижанковичі – Мальховіце» (місце перетину кордону), «Ужгород – Вишнє-Нємецьке», «Тиса (Чоп) – Захонь», «Порубне – Сірет», «Могилів-Подільський – Отач», «Дякове – Халмеу», «Мамалига – Крива», «Старокозаче – Тудора», «Виноградівка – Вулкенєшть», «Орлівка – Ісакча», «Рені – Джюрджюлешть».

Зареєструвавшись у відповідному застосунку, водій отримуватиме інформацію про статус у черзі, її просування та час прибуття у пункт пропуску. Час запуску прогнозується від проєктної пропускної здатності кожного пункту пропуску та швидкості оформлення транспортних засобів на суміжній стороні. Інструкції для реєстрації доступні трьома мовами за посиланнями: українською, англійською, польською.

Незабаром можна буде скористатись інструкціями угорською, румунською, турецькою та словацькою мовами.

Відеоінструкцію «Як стати в чергу?»  можна знайти за посиланням, або ж читайте тут.

 

Нагадаємо, що в грудні 2022 року в межах експериментального проєкту електронна черга для перетину кордону вантажівками запрацювала на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!