У пункті пропуску «Краковець – Корчова» збільшили кількість смуг для вантажівок

1940 0
Облаштували шість нових смуг та шість павільйонів для митного і паспортного контролю.
Фото: Telegram/ Максим Козицький

Фото: Telegram/ Максим Козицький

У пункті пропуску «Краковець – Корчова» на кордоні з Польщею вдвічі збільшили пропускну спроможність. Відтак, кількість смуг для вантажівок зросла з 4 до 10, також створили шість павільйонів для митного і паспортного контролю. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: Україна та Польща домовились спростити перетин кордону між країнами

Зазначимо, що це перший етап реалізації українсько-польського проєкту «Відкритий кордон». Пропускну спроможність на 50% у пункті пропуску в Краковці збільшили упродовж 10 днів. Зі слів Максима Козицького, надалі тут облаштують ще 5 пунктів для вантажівок, а також збудують новий автобусний термінал.

Читайте також: На Львівщині розпочнуть будівництво пішого переходу на кордоні з Польщею

У Мінінфраструктури зазначили, що реалізація проєкту «Відкритий кордон» викликана через блокаду українських портів та різким зростанням навантаження на сухопутні пункти перетину кордону. Через це черги на деяких ділянках кордону становлять від 3 до 25 км.

Додамо, що у пункті пропуску Рава-Руська, що на кордоні з Польщею, відновлюють будівництво пішого переходу. Облаштувати його планують до проведення пісенного конкурсу Євробачення-2023. 

Нагадаємо, що через модернізацію пункту пропуску «Краковець – Корчова» з української сторони тимчасово не пропускали автобуси.

Розбудову пункту пропуску «Краковець –Корчова» розпочали у листопаді 2021 року. Проєкт передбачає оновлену ділянку для легкового транспорту та автобусів, павільйони для оформлення легкових авто, червоний та зелений коридори для легковиків. В’їзд у зону паспортного та митного контролю виконуватимуть через світлофори, а виїзд – через шлагбауми. Реконструкцію планували зробити упродовж двох років. Вартість проєкту модернізації 7 млн євро кредитних коштів польського уряду. 

Фото Telegram Максима Козицького


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!