У пункті пропуску на Львівщині затримали жінку, що хотіла вивезти стародруки

1710 0
Під час бесіди 43-річна жінка пояснила, що книжки, які вона перевозить, із колекції її чоловіка.
фото: дпсу

фото: дпсу

На кордоні з Польщею та Молдовою прикордонники зупинили двох осіб, які намагалися вивезти за кордон старовинні книги та монети. Зокрема, вивезти стародруки намагалася громадянка України, яка їхала автомобілем «Вольво» через пункт пропуску «Краківець». 

Джерело: ДПСУ

Під час бесіди 43-річна жінка пояснила, що книжки, які вона перевозить, із колекції її чоловіка і що вона нібито не знала, що вони можуть становити культурну чи історичну цінність. Серед знайдених книг – стародруки церковного характеру – рукописна Біблія (дата написання невстановлена), друкована Біблія (1823 рік), «Потерянный Рай» (1897 рік),  «Проповіді» автор Джеймс Фостер (1794 рік).

Читайте також: На українсько-польському кордоні відкриють новий пункт пропуску

Крім того, учора, предмети, які можуть становити культурну чи історичну цінність, прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили в пункті пропуску «Старокозаче», що на кордоні з Молдовою. Перевозив речі пасажир рейсового автобусу  – громадянин Китаю. Під час огляду його особистих речей було виявили 70 монет з білого металу, попередньо срібла, 1921-1930 років випуску, а також 16 медалей часів радянського союзу.

24-річний студент-іноземець пояснив, що колекцію йому нібито передав товариш, який придбав їх на одному з ринків на Київщині та попросив забрати додому. Речі, які можуть становити культурну та історичну цінність, вилучили. Триває експертиза.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!