У Раді хочуть перейменувати День захисника України

3096 0
Остаточне рішення щодо кінцевої назви свята ухвалять до другого читання
фото: 24tv.ua

фото: 24tv.ua

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт про перейменування Дня захисника України. Відповідне рішення розглядали сьогодні, 19 травня, на засідання парламенту, – повідомляє УП.

За рішення свій голос віддав 261 депутат. Автором законопроєкту 2325 є депутатка від «Слуги народу» Марина Бардіна. На її переконання, свято має називатися «День захисників України», аби вшановувати мужність та героїзм не лише чоловіків, а й жінок.

Читайте також: У школах вчитимуть медіаграмотності

За словами Бардіної, з відповідною ініціативою до неї з колегами звернулися жінки з Української асоціації представниць правоохоронних органів. Проте нардепка від «Європейської солідарності» Іванна Климпуш-Цинцадзе запропонувала назвати свято «День захисників і захисниць України», щоб окремо підкреслити у назві заслуги жінок. Цю ідею підтримали у фракції «Батьківщина».

Остаточне рішення щодо кінцевої назви свята ухвалять до другого читання.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!