У Раді ініціювали звільнення Мар'яни Безуглої з посади голови підкомітету

1135 0
Відкликання Мар'яни Безуглої з посади заступника голови Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки блокує більшість у Раді.
Безугла Мар

Безугла Мар'яна

Народна депутатка з фракції "Європейська Солідарність" Ірина Фріз ініціювала звільнення депутатки від "Слуги народу" Мар’яни Безуглої з посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду та контролю.

Про це Фріз повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Завтра має відбутись засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Після серії дописів в соцмережі Мар’яни Безуглої, які створюють підвалини для руйнування єдності в суспільстві, підривають довіру до військового керівництва держави в умовах воєнного стану, згідно рішення нашої фракції ініціювала розгляд на Комітеті питання щодо позбавлення її посади голови підкомітету з питань демократичного цивільного нагляду та контролю», – пише Фріз.

За словами політикині, для відкликання Мар’яни Безуглої з посади заступника комітету потрібно рішення парламенту, яке блокується попри наявність вже двох постанов від представника президента в парламенті, члена нашого Комітету Федіра Веніславського та співголови фракції "Європейська Солідарність" Ірини Геращенко. Натомість для позбавлення керівництва підкомітетом достатньо рішення Комітету з нацбезпеки.

«Розраховую на готовність членів Комітету розглянути питання та ухвалити рішення. Наголошую, що політики мають припинити дискредитацію військових. Питання стосується спроможності держави протидіяти не лише зовнішньому ворогу, а й внутрішнім дестабілізаціям», – переконана Ірина Фріз.

Як повідомлялося раніше, народна депутатка від «Слуги народу», членкиня парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Марʼяна Безугла, яка неодноразово провокувала інформаційні скандали в Україні, спричинила новий. Вона заявила, що військове керівництво України «має піти», бо головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний буцімто «не зміг надати план задуму на 2024».

Читайте також: За минулу добу бійці ЗСУ знищили 750 окупантів

Мар’яна Безугла оприлюднила свій пост ввечері у неділю, 27 листопада. У ньому вона заявила, що Валерій Залужний нібито не зміг надати депутатам Верховної Ради «план задуму на 2024 рік — ні великий, ні маленький, ні асиметричний, ні симетричний».

У коментарях до посту нардепка поділилася секретною інформацією. що становить державну таємницю: «Військові просто сказали, що їм треба забирати не менше 20 тис. громадян на місяць», — озвучила вона цілком конкретні цифри.

Безугла дорікнула військовому керівництву Україну в тому, що «всі їхні пропозиції щодо мобілізації зводяться до того, що треба більше людей без жодної пропозиції зі змін системи ЗСУ». «Таке керівництво має піти», — озвучила свою думку Безугла, яка входить до складу одного з ключових комітетів Верховної Ради.

Фото: Маряна Безугла/FB

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!