У Раді зареєстрували постанову про звільнення Шкарлета

1649 0
Присягу про вступ на посаду міністр складав під крики «Ганьба!»

У Верховній Раді зареєстрували проєкт Постанови про звільнення Сергія Шкарлета з посади Міністра освіти і науки України. Відповідний документ зареєстрували парламентарі 18 грудня.

Авторами проєкту є Володимир Ар'єв, Володимир В'ятрович, Наталія Піпа, Ростислав Павленко, Ярослав Рущишин, Олег Синютка, Микола Княжицький, Соломія Бобровська та Ольга Стефанишина.

Читайте також: Шкарлета, проти якого протестували у Львові, призначили міністром освіти

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 грудня призначила Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. За його кандидатуру голосували фракції «Слуга народу», «Опозиційна платформа «За життя», «За майбутнє» і депутатська група «Довіра». «Батьківщина», «Європейська солідарність» та «Голос» не голосували. 

Додамо, що Сергія Шкарлета призначили заступником міністра освіти та виконувачем обов’язків очільника МОН 25 червня 2020 року. Після цього у Львові мітингували проти нового очільника МОН. Показовим було те, що у статті, на якій базується його дисертація, знайшли збіги тексту з іншими джерелами. Проти призначення Сергія Шкарлета Міністром освіти і науки ректорат УКУ озвучив іще 1 липня у своєму зверненні «Хибне рішення, яке неможливо замовчати». В УКУ наголошували, що їх дивує поведінка влади, яка не просто показово нехтує зверненнями авторитетної академічної громадськості щодо звинувачення кандидата на посаду Міністра у плагіаті, а й не бере до уваги офіційні експертні висновки Комітету з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!