У РНБО пояснили, чи будуть мобілізовувати жінок

1046 0
Центр протидії дезінформації наголошує, що жоден закон, який стосується мобілізації, не передбачає мобілізації жінок.
ФОТО: ВЕРХОВНА РАДА

ФОТО: ВЕРХОВНА РАДА

У мережі поширилась інформація про те, що придатні жінки підлягають взяттю на військовий облік. Однак Центр протидії дезінформації спростував це 10 квітня.

Центр наголошує, що жоден закон, який стосується мобілізації, не передбачає мобілізації жінок. Тож розповсюджувана інформація – фейкова.

«Жоден закон, який стосується мобілізації, не передбачає мобілізації жінок. Тож розповсюджувана інформація - фейкова. Питання мобілізації жінок сьогодні не є актуальним та не розглядається органами влади. Жінки можуть мобілізовуватися до Сил оборони України виключно добровільно. Інше – не планується», – йдеться у повідомленні Центру.

Нагадаємо, що Верховна Рада сьогодні, 10 квітня почала розгляд законопроекту про мобілізацію №10449. Йдеться про друге читання. Фінальна кількість правок до законопроекту про мобілізацію» – 4 294.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!