У росії повідомили про смерть Навального

1059 0
Причини смерті встановлюються.
Фото: Олексій навальний

Фото: Олексій навальний

Федеральна служба виконання покарань повідомила вдень 16 лютого про смерть російського опозиціонера Олексія Навального у виправній колонії №3 Ямало-Ненецького автономного округу рф. Про це повідомила Українська правда з посиланням на росЗМІ.

«Шістнадцятого лютого року у виправній колонії №3 засуджений Навальний А.А. після прогулянки відчув себе погано, практично одразу втративши свідомість. Негайно прибули медичні працівники установи, було викликано бригаду швидкої медичної допомоги», – йдеться в повідомленні.

Тюремники додали, що начебто провели всі необхідні реанімаційні заходи, які позитивних результатів не дали.

«Лікарі швидкої медичної допомоги констатували смерть засудженого. Причини смерті встановлюються», – говориться у повідомленні.

Речниця Олексія Навального Кіра Ярмиш заявила, що жодних підтверджень смерті Навального його команда поки не має. Адвокат Олексія зараз вилітає у селище Харп, де розташована колонія.

Нагадаємо, Олексій Навальний перебуває в ув'язненні з початку 2021 року. У серпні 2023 року мосміськсуд засудив політика до 19 років позбавлення волі в колонії особливого режиму у справі про «екстремізм». У грудні опозиціонер опинився у виправній колонії № 3 «Полярний вовк», розташований у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Ця колонія функціонувала як колонія для особливо небезпечних рецидивістів. 

Додамо, що Олексій Навальний – російський опозиційний політик, громадський діяч і юрист українського походження. Став відомим як організатор демонстрацій проти корупції в росії, а також проти президента володимира путіна і його уряду.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!