У Розвадові утворилось нове провалля. Постраждав священник та його дружина

4649 0
Спочатку в яму провалилась жінка, потім її чоловік – священник.

У селі Розвадів Стрийського району на Львівщині утворилося нове провалля ґрунту, у який потрапив місцевий священник та його дружина. Їх з травмвами госпіталізували до лікарні. 

Джерело: Кафедра екологічної та інженерної геології і гідрогеології

«Провал, що утворився 4 липня 2023 року, ймовірно, стався з причини прояву грязьового вулканізму понад двомісячної давності, коли насичені газами підземні води розмивали грунтовий масив, але це не призвело до утворення провалу у той самий день, а лише до вимивання підземної порожнини із досить стійким склепінням стійкої рівноваги, що з часом (а саме трохи більше, ніж через два місяці) обвалилося… Не виключено, що такого роду підземні порожнини із склепінням стійкої рівноваги у селі Розвадів, поблизу прояву грязьового вулканізму, є і у інших локаціях та існує ризик їх обвалювання з часом», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Ми як на пороховій бочці». Як живе Розвадів, де стався витік газу

У коментарі Tvoemisto.tv мешканці Розвадова уточнили, що провалля утворилось на подвір'ї та бетоні. Спочатку в яму провалилась жінка, потім її чоловік – священник, який хотів витягнути її.

«Земля провалилась біля будинку священника, недалеко від будинку однієї родини, який сильно постраждав минулого разу. Впала дружина священника. Він намагався її врятувати і теж, кажуть, упав», – зазначила Зоряна Крижанівська.

Читайте також: У ДСНС назвали ситуацію з витоком газу в Розвадові не надзвичайною

Нагадаємо, що наприкінці квітня у селі Розвадів, що у Стрийському районі Львівщини, виникла надзвичайна ситуація: посеред ночі з-під землі почали пробиватися гейзери з газу та води, висота яких сягала кількох метрів. У трьох господарствах пошкоджені житлові та господарські будівлі, ще в 19 криницях кипіла вода, тож вони стали непридатними для експлуатації. Деякі люди досі без води, газу й електрики. Селяни звинувачують у всьому бурову компанію, яка кілька тижнів тому почала добувати газ на околиці села. Tvoemisto.tv побувало в селі Розвадів, щоби з’ясувати причини та наслідки надзвичайної ситуації, намагаючись дізнатися, хто нестиме відповідальність за скоєне.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!