Через спалах Covid-19 низку садків у Львові закрили, а деякі молодші класи вчаться онлайн

5063 0
Чотири львівські садки повністю закрились через масове захворювання і вихованців, і вихователів.
Фото: unicef.org

Фото: unicef.org

У садках Львова, а також початковій школі за вихідні зросла кількість дітей, хворих на коронавірусну інфекцію. Як повідомила у коментарі Тvoemisto.tv виконувачка обов’язків начальника управління освіти ЛМР Леся Васюта, станом на сьогодні, 24 січня, коронавірус підтвердили у 22 вихованців та у 129 працівників садків.

Читайте також: У львівських лікарнях перебуває близько 150 дітей із підтвердженим Сovid-19

«34 групи зараз закриті, на самоізоляції перебувають 996 вихованців. Чотири садки взагалі тимчасово припинили діяльність через масове захворювання і вихованців, і вихователів», – каже вона.

Що стосується шкіл, то від сьогодні 5-11 класи перевели на дистанційне навчання. Офлайн навчається лише початкова школа, проте і тут багато хворих дітей та вчителів.

За словами Лесі Васюти, станом на зараз підтверджений ПЛР-тест мають 717 учнів, при тому, що за вихідні їхня кількість зросла на 285 випадків. Також хворими на коронавірус є 383 працівники загальної середньої освіти (на вихідні додалося 113 позитивних ПЛР-тестів). Ще 15 закладів освіти самостійно прийняли рішення про те, що учні 1-4 класів на тиждень переходять на дистанційне навчання, а це – близько 5 тисяч дітей.

«Ситуація доволі складна – 7 412 учнів 1-4 класів відсутні у школах через хвороби, хоч присутні 23 418 учнів. Є такі заклади освіти, де діти 1-4 класів ходять на навчання і ситуація у класах стабільна, але є такі, де діти масово хворіють», – додає освітянка.

Читайте також: «До них зараз особлива увага». Що варто знати про коронавірус у дітей

На сьогоднішньому засіданні міського штабу з протидії поширення коронавірусу, яке відбулося в онлайн-режимі, керівникам закладів освіти рекомендували самостійно приймати рішення про перехід на дистанційне навчання учнів молодших класів.

Нагадаємо, що від сьогодні, 24 січня, і на два тижні 5-11 класи школі Львівської територіальної громади переходять на дистанційне навчання через новий спалах коронавірусу. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!