У Самборі заборонили діяльність УПЦ МП

672 0
Головне за минулу добу у Львівській області.
Фото: Самбірська міська рада

Фото: Самбірська міська рада

Повітряна тривога. Доба минула без повітряних тривог. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Прихисток переселенців. Евакуаційним транспортом у Львівську область прибули ще 87 вимушених переселенців. Евакуаційними потягами у Польщу з нашої області вирушили 1691 ВПО.

Громади. У більшості громад Львівщини в першому кварталі цього року зросли бюджетні надходження. Зростання порівняно зі січнем-березнем 2022 року спостерігається в усіх, крім Тростянецької, Підберізцівської, Рудківської, Меденицької, Добросинсько-Магерівської, Перемишлянської та Поморянської громад. За підсумками першого кварталу лише дві громади – Моршинська та Перемишлянська – не забезпечили виконання планових завдань з надходження податків до загального фонду бюджету. 

Конкурс для вчителів. Щоб підтримати тих учителів, які не лише викладають свої предмети, а й працюють над змістом освіти Департамент освіти і науки Львівської ОДА вдруге проводить конкурс інноваційних навчальних програм та дидактичного забезпечення для 5-6 та 7-9 класів.
 
Заборона московського патріархату. Вчора під час засідання сесії міської ради у Самборі ухвалили рішення про заборону діяльності в місті мocковськoго патріархату. Двері церкви опломбували до впорядкування усіх документів та її виходу зі складу мп.
 
Допомога. Понад 240 сімей з Яворівської громади отримали сертифікати на 12 тисяч гривень, які можна використати у мережі одного з торговельних центрів, щоб придбати будматеріали, сільськогосподарські товари та електроприлади для будівництва та сільськогосподарських робіт. Ваучери вручили вимушеним переселенцям, сім’ям, які прийняли ВПО і належать до категорії вразливих, сім’ям, які втратили годувальника, малозабезпеченим та тим сім’ям, члени яких є учасниками бойових дій. Таку допомогу надали Продовольча й сільськогосподарська організація ООН (ФАО) спільно з Львівською аграрною палатою, фінансує її уряд Франції.
 
Благодійність. Заслужений Прикарпатський ансамбль пісні та танцю України «Верховина» провів благодійний концерт у Рихтичах, що у Дрогобицькому районі. Під час нього та благодійного ярмарку, який організували місцеві жителі, зібрали майже 34 тисячі гривень. Всі кошти передали на придбання тепловізора для наших захисників, які зараз під Бахмутом.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!