У селі біля Львова мешканець захопив частину дороги і збудував паркан

67923 0
Йдеться про дорогу в Малехові на вулиці Барвінського, яка сполучає інші дві вулиці.
фото: Львівcька громада. Агломерація

фото: Львівcька громада. Агломерація

В Малехові мешканець захопив частину дороги біля будинку і забудував її парканом. Про це повідомили на сторінці Львівська громада. Агломерація. 

«Через це паралізовано рух транспорту одночасно на двох вулицях, а надто для спецтехніки. Мешканці громади у відчаї. Таке свавілля односельця, як з'ясувалося, триває вже давно. І почалося, коли понад 10 років тому нові власники придбали у Малехові дві земельні ділянки, на яких звели житло. Все би нічого, проте під час будівництва вони захопили частину сільської дороги та ще й кілька метрів захисної смуги. Загалом вийшла ще одна повноцінна ділянка», – йдеться у повідомленні. 

Йдеться про вулицю Барвінського, яка сполучає інші дві вулиці. На той час у частині вулиці, де і відбулося захоплення, ніхто не мешкав. А власник стверджував, що так вчинити з комунальною землею йому дозволили тодішні депутати. Із часом цей мікрорайон почав заселятися. Розбудова триває і нині. 

Мешканці обурюються, бо постійно відчувають незручності через забудовану парканом дорогу. Як йдеться у повідомленні, із 10 метрів вона зменшилася майже вдвічі. Тут важко проїхати навіть легковим авто.

В управлінні адміністрування та розвитку громад кажуть, що зробили все в межах своєї компетенції. Працівники офісу в Малехові неодноразово писали вимоги, складали акти й протоколи. Як наслідок, це питання розглядали на адмінкомісії у Шевченківській райадміністрації, де і було вирішено оштрафувати власника. За чинним законодавством, сума штрафу – 315 гривень. Її сплатили, а паркан досі загороджує частину дороги.

Як вказано у дописі, посадовці будуть надалі вживати заходів, щоб паркан таки демонтували.

Нагадаємо, у Брюховичах власник ресторану захопив територію місцевої школи, а також охоронну зону, де розміщені електричні мережі. Перед цим присвоїв частину комунальної землі. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!