У серпні зі Львівщини курсуватиме новий потяг до Польщі

21839 0
Це буде польський потяг, який виконуватиме два рейси в день.
Умовне фото / Getty Images

Умовне фото / Getty Images

У серпні із Рава-Руської до Варшави розпочне курсувати новий потяг. Він виконуватиме два рейси в день. За попередньою інформацією, поїзд планують запустити на маршрути 24 серпня.

«Потяг курсуватиме із серпня. Це буде польський потяг, який виконуватиме два рейси в день», – сказав у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко. 

Читайте також: Євроколія зі Львова до Варшави може коштувати 50 мільйонів євро

Ще у лютому Львівська ОВА підписала Меморандум про співпрацю щодо розбудови залізничної інфраструктури на території Рава-Руської міської територіальної громади. Відтак, ОВА за кошти обласного бюджету та громад розробляла ПКД щодо відновлення євроколії протяжністю 8 кілометрів та вокзалу у місті Рава-Руська з можливістю проводити митний контроль. 

Реалізація цього проєкту дозволить розвинути пасажирські перевезення, стане альтернативою іншим видам транспорту для перетину кордону та розвантажить пункти пропуску. Наразі ще не відомий графік поїзда та вартість поїздки.

Раніше у коментарі Tvoemisto.tv заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко казав, що минулого року від Рави-Руської до кордону з Польщею відремонтували колію і вокзал, а також відкрили митний пост. 

Нагадаємо, що цьогоріч на Львівщині планують прокласти євроколію від Рави-Руської до смт Брюховичів. У майбутньому цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!