У школах Львова планують відкрити центри національно-патріотичного виховання

1194 0
Станом на сьогодні вже функціонує один центр в Галицькому районі
Фото: Getty images

Фото: Getty images

На базі закладів загальної середньої освіти Львівської міської територіальної громади відкриють 12 центрів національно-патріотичного виховання. Станом на сьогодні вже функціонує один в Галицькому районі. До жовтня планують відкриють ще п’ять. Про це повідомила Львівська міська рада.

«Ми плануємо повністю переформатувати роботу і викладання предмету “Захист Вітчизни” та вивести національно-патріотичне виховання в школах на новий рівень. Зокрема, йдеться про створення при опорних закладах освіти 12 центрів національно-патріотичного виховання з окремими штатами та необхідною матеріальною базою, щоб якісно і ефективно викладати цей предмет», – сказав керівник управління освіти Львова Андрій Закалюк.

Загалом у Львові буде 12 центрів національно-патріотичного виховання (по два в кожному районі). Один з них вже функціонує у Галицькому районі за базі Центру дитячої та юнацької творчості. Другий центр відкриють 1 вересня на Сихові, у школі №13. Ще пʼять планують відкрити 1 жовтня, решту – пізніше.

Читайте також: Чи готові укриття у львівських школах до нового навчального року

Основні напрямки діяльності таких центрів:

  • основи цивільного захисту;
  • кульова стрільба (навчання зі стрільби);
  • тактична підготовка;
  • домедична допомога.

У центрах національно-патріотичного виховання працюватимуть психологи та фахові інструктори з кульової стрільби, домедичної і тактичної підготовки.

Нагадаємо, школи Львівщини з нового навчального року майже повністю перейдуть на очне навчання. Загалом в області освіту здобуватимуть близько 290 тисяч учнів, що орієнтовно стільки ж, як торік. Детальніше про те, яким буде новий навчальний рік, читайте у нашому матеріалі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!