Україна

У школах можуть змінити навчальний процес під час зими

2643 0
Навчання у школах може починатися з 10 години ранку.
фото ArturVerkhovetskiy, Depositphotos

фото ArturVerkhovetskiy, Depositphotos

В Україні під час зими планують запровадити заходи щодо навчального процесу в школах та університетах. Зокрема, навчання у школах може починатися з 10 години ранку. Також можливе повернення до змішаних форм навчання та впровадження онлайн-навчання під час пікових складних періодів. Про це повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час Години запитань до уряду у Верховній Раді України у середу, 21 червня.

«Ми працюємо з графіками навчання. Сьогодні заклади вищої освіти, профтехосвіти мають розпочати навчальний рік раніше — в теплий сезон. Повинні зробити більші канікули зимові і завершити навчальний рік пізніше. Передбачається й онлайн-навчання в пікових складних періодах», — заявив Оксен Лісовий.

Проте в школах розпочинати навчальний рік раніше не будуть. Але розглядають варіант, що уроки взимку розпочинатимуться о 10:00.

«Ми будемо працювати з розкладами занять, зміщуючи там, де це можливо, де немає позмінного навчання, початок занять в школі на 10:00. Зараз працюємо над цими рекомендаціями», — сказав міністр.

Читайте також: Один із львівських університетів увійшов до трійки найкращих вишів

Він додав, що також важливо забезпечити технічними засобами заклади освіти.

«Ці питання мають вирішувати органи місцевого самоврядування. У нас близько 30 % закладів освіти забезпечені генерацією, але вона різна. Є доволі потужна, яка дозволяє закладу освіти працювати загалом, а є слабкі, коли може працювати лише пункт незламності, який розміщений у закладі освіти», — наголосив Оксен Лісовий.

До слова, університетам і закладам професійної технічної освіти МОН рекомендувало розпочати навчальний рік раніше – з першої половини серпня 2024 року, а суботу зробити робочим днем у теплі місяці року.

Виконавчий директор асоціації «Енергоефективні міста України» Святослав Павлюк в інтерв’ю Tvoemisto.tv пояснив, що відбувається на ринку електроенергії, як містам готуватися до знеструмлень тепер і взимку, якою є ситуація на Львівщині та чому газові генератори – не панацея. Читайте за посиланням

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!