У «Сколівських Бескидах» зафіксували червонокнижного «мисливця». Фото

19551 0
Найзагадковішого жителя стиглих та перестійних лісів зафіксували фотокамери парку у кількох місцях.
Фото: Національний природний парк "Сколівські Бескиди"

Фото: Національний природний парк "Сколівські Бескиди"

У Національному парку «Сколівські Бескиди» фотокамери зафіксували пухнастого «тихохода», кота дикого (Felis silvestris). Вид занесений до Червоної книги України.

Його зовнішність нагадує звичайну сіру домашню кицьку, але за розмірами, дикий мешканець – вдвічі більший і має характерні особливості: відносно короткий хвіст з кількома кільцевими темними смугами та притупленим чорним кінчиком, на кінцях вух добре виражені китички та чорні смужки, які йдуть від очей до висків. Очі, зазвичай, дуже світлі.

Селиться кіт в дуплах старих дерев та печерках у скелях. Живиться в основному мишами, птахами, а також плазунами. Гін в кота лісового, як і в більшості котячих, у лютому-березні. В природі кіт має достатньо ворогів і конкурентів. В першу чергу – це рись та великі хижі птахи.

В парку кіт поширений практично на всій території, де є старі та перестійні ліси на висотах 400-1000м. До речі, чисельність кота тут з кожним роком зростає.

Характерною особливістю способу життя кота є скритність та прихованість, а також активність в темну пору доби. Через те його мало хто може побачити, але тварину вдалося побачили за допомогою фотопасток, придбаних у межах проекту «Збереження карпатських пралісів», який є частиною Міжнародної Кліматичної Ініціативи (ІКІ). 

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!