У Служби безпеки України з’явився новий керівник. Що про нього відомо

2407 0
До цього він був виконувачем обов’язків керівника з липня 2022 року.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Верховна Рада призначил Василя Малюка головою Служби безпеки України. До цього він був виконувачем обов’язків керівника з липня 2022 року. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Подання про призначення Малюка вніс президент Володимир Зеленський. Це питання профільний комітет розглядав на своєму засіданні 6 лютого і рекомендував підтримати таке призначення на посаду.

Для довідки

Василь Малюк – український військовик, бригадний генерал, кандидат юридичних наук та учасник бойових дій. Народився він 28 лютого 1983 року в місті Коростишів Житомирської області. У 2005 році здобув вищу юридичну освіту в Національній академії СБУ за спеціальністю Правознавство. З 2001 року Малюк розпочав свою військову службу в органах державної безпеки. За час служби у регіональних управліннях СБУ Василь займав різні посади – від оперуповноваженого до заступника начальника управління — начальника відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю.

У січні 2020 року почав працювати у Центральному управлінні Служби безпеки України на посаді першого заступника начальника Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ. У березні 2022 року був призначений першим заступником голови Служби безпеки України – начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ. 16 лютого 2022 року, розпорядженням прем’єр-міністра України, був призначений заступником міністра внутрішніх справ. Проте попрацював на цій посаді менше ніж місяць. 3 березня 2022 року указом президента він знову призначений першим заступником голови Служби безпеки України. Малюк має ряд відомчих відзнак і заохочень – нагороджений нагрудними знаками СБУ За відвагу та За доблесть.

За доблесть і самовідданість, виявлені при виконанні службового обов’язку, нагороджений відзнакою Служби безпеки України Вогнепальна зброя. 25 березня 2022 року Малюку було присвоєно звання бригадного генерала. А з 18 липня 2022 року Василь Малюк почав виконувати обов’язки голови СБУ.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!