На центральній алеї у Снопківському парку виявили незаконне будівництво. Доповнено

2051 0
За фактом самовільного будівництва на території одного з львівських парків правоохоронці відкрили кримінальне провадження.
Фото:Львів.Містобудування

Фото:Львів.Містобудування

У Львові в Снопківському парку виявили самовільне будівництво. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила активістка, юристка Галина Янко.

Вона каже, що на вулиці Дністерській, 17, на центральній алеї у Снопківському парку невідомі люди почали заливати фундамент, закликає обласну прокуратуру та місцевих чиновників перевірити законність будівництва.

«Зараз в парку Снопківський заливають бетон під незрозуміло що! Люди викликали поліцію. Межі парку затверджені вже на обласному рівні. Що відбувається?! Об‘єкт природньо заповідного фонду! Центральна алея! Кримінал чистої води, Львівська обласна прокуратура»,– написала у дописі Галина Янко. 

Вона додає, що також зареєструвала звернення на «Гарячу лінію міста».

У департаменті містобудування Львівської міської ради повідомляють, що у Снопківському парку розпочали незаконні будівельні роботи. Інспекція ДАБК та представники Галицької адміністрації з’ясовують, що відбувається у парку.

За вказаною адресою також виїжджала слідчо-оперативна група Львівського районного управління поліції №1. На місці події правоохоронці виявили викопану траншею, частково заповнену бетоном, спецавтомобіль-бетонозмішувач та водія. Як повідомляють у пресслужбі поліції Львівської області, за фактом самовільного будівництва на території одного з львівських парків правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Відповідальність, передбачена за самовільне будівництво – штраф або арешт на строк до шести місяців.

Додамо, що у вересні торік депутати Львівської міської ради підтримали ухвалу «Про погодження зміни меж пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення парк «Снопківський».

Для довідки

Снопківський парк закладений у 1958 році між вулицями Стуса, Кримською та Зеленою. На його території росте понад 200 видів дерев і чагарників: каштан, клен, кипарис, дуб, береза, горобина, смерека, сосна, ліщина червонолиста, багряник японський, бирючина, сніжноягідник, туя західна й інші.

Нагадаємо, що улітку минулого року на краю парку Снопківський, на вулиці Кримській, 57, біля місцевого ставка розпочалося будівництво чотирьох спарених котеджів. Мешканці, які живуть неподалік, оскаржували це рішення. У серпні того ж року відбулася перевірка Держекоінспекції, яка провела заміри і виявила порушення. Після цього забудовник почав оскаржувати рішення Держекоінспекції в судах. Детальніше про це читайте за посиланням

Фото департаменту містобудування ЛМР


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!