У соборі Святого Юра у Львові виставлять до почитання унікальну реліквію

9144 0
Йдеться про частину Поясу Пресвятої Богородиці.
фото: духовна велич львова

фото: духовна велич львова

У п’ятницю, 13 вересня, у Львові вшановують подію Положення чесного пояса Пресвятої Богородиці. Про це повідомляють на сторінці «Архикатедрального собору святого Юра» на Фейсбук.

Із цієї нагоди у храмі виставлять мощовик, у якому зберігається унікальна реліквія. Йдеться про частину Поясу Пресвятої Богородиці.

Як повідомляють на сайті паломницького центру «Рафаїл», згідно з церковним переданняя, після успіння тіло Пречистої разом з душею взяте до Неба. Тож замість мощей Церква вшановує її ризи або пояс. Пресвята Богородиця сама виплела свій пояс із верблюжої шерсті та передала його апостолу Томі, коли возносилася на Небеса. Цим його дуже потішила, бо ж він запізнився на її Успіння.

Пояс переховували інші учні після мученицької смерті святого апостола Томи, а тоді поклали його в одній з церков у Константинополі – там же, де появилася Божа Мати, тримаючи Свій Омофор над народом Константинополя у 9-му столітті (звідси бере також початок і свято Покрови). Це – перше Покладення Чесного Пояса відбулося у час правління імператора Аркадія (395-408 рр.), який привіз пояс до Константинополя із Єрусалиму. Друге Покладення чесного пояса відбулося в Константинополі через 500 років. Тоді Константинополь очолював імператор Лев Мудрий.

Додамо, що станом на зараз Пояс поділений на три частини, одна з яких зберігається у тому монастирі, друга – в монастирі в Трірі (Німеччина), а остання – в Грузії.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!