У США планують полегшити в'їзд для українських біженців

3057 0
У ЗМІ повідомляють, що адміністрація Байдена напрацьовує спрощення для перетину кордону з Штатами для українських біженців.
Фото:unsplash.com (умовне)

Фото:unsplash.com (умовне)

У США обіцяють полегшити перетин корону до Штатів для українських біженців. Про це повідомив «Голос Америки» з посиланням на «Reuters».

Йдеться про прискорення обробки віз для родичів громадян США та власників «грін-кард». Планують збільшити кількість працівників імміграційної служби для опрацювання заяв на отримання тимчасового захищеного статусу.

Читайте також: Через війну з України виїхало понад 3 мільйони людей

При цьому, особлива увага приділятиметься представникам ЛГБТК, активістам, журналістам та іншим вразливим групам. Неясно, скільком людям можна потенційно допомогти цими заходами. У матеріалі йдеться, що офіційно лише семеро українських біженців переїхали до Штатів з 1 по 16 березня.

Раніше повідомлялося, що деякі українці в США зможуть залишитися в країні на термін до 18 місяців – у межах федеральної програми, відомої як тимчасовий захищений статус. Щоб мати право на захист, люди повинні перебувати в США як мінімум із 1 березня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!