Київ

У столичному ботсаду імені Фоміна врятували 200-літній дуб

919 0
Дерево було частиною київського пралісу та з'явилося до заснування ботсаду.
ФОТО: ВОЛОДИМИР ВЕТРОГРАДСЬКИЙ / FACEBOOK

ФОТО: ВОЛОДИМИР ВЕТРОГРАДСЬКИЙ / FACEBOOK

У ботанічному саду імені Фоміна врятували віковий дуб, який був частиною київського пралісу. Про це повідомив фахівець з комплексного догляду та обслуговування зелених насаджень Володимир Ветроградський.

Дерево посадили в дубраві ще до заснування ботсаду, коли тут був міський смітник. Потім, майже 190 років тому, дубраву вичистили й перетворили на ботанічний сад. З того часу збереглося лише декілька дерев. Врятований дуб – одне із них.

Арборист Володимир Ветроградський вказує, що дерева могло вже не бути, однак завдяки підтримці керівництва ботанічного саду та небайдужим громадянам були проведені роботи і тепер дуб радуватиме сучасні й наступні покоління.

До слова, на Подолі врятували липу дрібнолисту, яку неправильно обрізали комунальники.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv провело дискусію разом із представниками міста, активістами, науковцями та екологами та з’ясовували, яким має бути догляд дерев, зокрема, як робити кронування, не завдаючи їм шкоди.

___________________________________________________________________________________________________

 

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!