Київ

У столичному кінотеатрі «Жовтень» до Дня Києва відбудеться «Київкінофест»

1213 0
Триватиме подія з 25 до 28 травня.

До Дня Києва «Довженко-Центр» за підтримки Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка в кінотеатрі «Жовтень» проведе «Київкінофест», на якому показуватимуть стрічки про місто в різні роки.

Зазначається, що фільмом-відкриттям стане німа стрічка «Навесні», 1929 р., також показуватимуть «За двома зайцями», 1961 р., «Штепсель одружує Тарапуньку», 1957 р. тощо. Детальніше з програмою можна ознайомитися тут, квитки на стрічки вже в продажу. Фільми представлятимуть кінознавці «Довженко-Центру».

Крім кінопрограми, обіцяють виставку робіт українських фотохудожників і ярмарок молодих митців з обміном вживаними речами. Безпосередньо в День Києва, 28 травня, на площі перед кінотеатром влаштують диджей-сети. На ці події вхід вільний.

Зазначимо, у 2022 році масштабних заходів на День Києва не було, однак замість цього у місті організовували пішохідні екскурсії, тематичні виставки й концертні виступи.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!