Київ

На Троєщині в маркеті встановили бокс для збору пластикових пляшок. Його виготовили з перероблених кришечок

1295 0
Для виготовлення такого боксу знадобилося майже 20 тисяч пластикових кришечок.
Фото: Руфат Раїмов / Facebook

Фото: Руфат Раїмов / Facebook

У Києві встановили перший благодійний автомат “Япомогабокс”, виготовлений із переробленого пластику. Про це повідомив засновник «Япомогабокс» Руфат Раїмов у Facebook.

«Ми з вами зробили нереальну штуку – перший у світі фандомат по прийому пластикових пляшок з переробленого пластику…Я дуже радію тому, що ми навчилися давати друге життя вторсировині! Це був дуже довгий та важкий шлях», – зазначив Раїмов.

Повідомляється, що такий бокс встановили в супермаркеті Metro, що на Сержа Лифаря, 2-а. Загалом для його виготовлення використали 19428 пластикових кришечок.

Також засновник проєкту анонсував випуск лінійки продуктів з переробленого пластику.

Додамо, раніше аналогічні автомати вже були встановлені у київських супермаркетах МЕТРО на Позняках, Теремках та на Почайній. Загалом у столиці більше 10 таких боксів.

Довідка. Система «Япомогабокс» була розроблена громадською організацією «Япомога» у 2020 році. Спочатку автомат забирав пластик, а натомість видавав корм для тварин, пізніше за здані пляшки нараховувалися віртуальні гроші, які користувачі передавали на благодійність: для допомоги безпритульним тваринам, дітям з обмеженими можливостями, літнім людям.

Пізніше організатори розповіли, що за кожну пляшку METRO Україна додатково нараховуватиме 10 копійок на допомогу ЗСУ та програму Президента України United24 на відбудову країни. Також компанія перетворює кришечки від пластикових пляшок на очні протези для військових та деталі для бойових дронів ЗСУ.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

 
«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!